Greater Flamingo: Difference between revisions

mNo edit summary
No edit summary
Line 3: Line 3:
|originalpic=Greater FlamingoOriginal.jpg
|originalpic=Greater FlamingoOriginal.jpg
|name_jp=オオフラミンゴ
|name_jp=オオフラミンゴ
|name_rm=Oofuramingo
|name_rm=Ōfuramingo
|firstfeatured=Kemono Friends (2015 Game)
|firstfeatured=Kemono Friends (2015 Game)
|name_sci=Phoenicopterus roseus
|name_sci=Phoenicopterus roseus
Line 22: Line 22:


Greater flamingos inhabit shallow bodies of water, such as lagoons, lakes and estuaries. They are very social birds, occuring in colonies of up to even 200,000 nesting pairs, although they most often number a few tens of thousands. They typically lay one egg in a mud mound, which hatches after a month. The hatchling then leaves the nest after a week. Chicks fledge after around 65 to 90 days. The birds reach maturity after around 3 years. While the average lifespan in the wild ranges from 20 to 30 years, in captivity it can reach over 60 years.
Greater flamingos inhabit shallow bodies of water, such as lagoons, lakes and estuaries. They are very social birds, occuring in colonies of up to even 200,000 nesting pairs, although they most often number a few tens of thousands. They typically lay one egg in a mud mound, which hatches after a month. The hatchling then leaves the nest after a week. Chicks fledge after around 65 to 90 days. The birds reach maturity after around 3 years. While the average lifespan in the wild ranges from 20 to 30 years, in captivity it can reach over 60 years.
|reference=*http://www.arkive.org/greater-flamingo/phoenicopterus-roseus/
|reference=*http://www.arkive.org/greater-flamingo/phoenicopterus-roseus/
*http://animaldiversity.org/accounts/Phoenicopterus_roseus/
*http://animaldiversity.org/accounts/Phoenicopterus_roseus/
}}
}}
[[Category:Friends]][[Category:Real Animal Friends]][[Category:Bird Friends]] [[Category:Nexon Game Debuts]]
[[Category:Friends]][[Category:Real Animal Friends]][[Category:Bird Friends]] [[Category:Nexon Game Debuts]]